Trandafiri

Trandafiri atestați ADR

Daca doriti trandafiri sanatosi, rezistenti la boli si daunatori va recomand sa alegeti trandafiri atestati ADR.

Trandafiri atestati ADR sau „ADR-rose” inseamna ca soiurile au trecut cu succes testele de verificare si intrunesc standardele de calitate ale trandafirilor din Germania „Anerkannte Deutsche Rosen” (trandafiri recunoscuti in Germania).

Testele ADR (Allgemeine Deutsche Rosen) sunt cele mai recunoscute si respectate din lume, duritatea testelor este dovedita prin faptul ca din 1500 de soiuri verificate, doar 100 sunt acceptate ca fiind ADR. Testele se desfasoara pe perioada mai multor ani, in 11 amplasamente din diverse zone ale Germaniei, cu conditii de sol si de clima diferite. In perioda de observare nu este folosita nicio metoda de combatere a bolilor sau vreo masura de protectie impotriva vremii defavorabile. Marca ADR poate fi retrasa daca dupa cativa ani soiul isi pierde calitatile si nu indeplineste toate cerintele.

Calitatile pe care trebuie sa le aiba trandafirii atestati ADR sunt: rezistenta la iernat, perioada de inflorire, forma de crestere, parfumul si mai ales rezistenta la boli si daunatori.

Lista trandafirilor atestati anual ADR o gasiti la http://www.adr-rose.de

Unul din soiurile de trandafiri pe care l-am plantat in compania lavandei este Leonardo da Vinci.

Acesta este un trandafir exceptional, cu forma romantica, dedicat lui Leonardo da Vinci. Planta are florile cu 75-80 de petale, un parfum discret si o culoare roz Bengalez, care rezista foarte bine la inghet si maladii. Trandafirul Leonardo da Vinci a obtinut medalia de aur la Monza dar si certificarea ADR acordata trandafirilor extrem de rezistenti.

Strat de trandafiri
O combinatie reusita: trandafiri Leonardo da Vinci si lavanda
TrandafiriTrandafir atestat ADR - frunze sanatoase rezistente la boli si daunatoriLavanda alunga paduchii verzi ai trandafirilorTrandafir Julio Iglesias

One thought on “Trandafiri atestați ADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.