LegumeToate articolele

Țelina de rădăcină

Țelina de rădăcină este o plantă cu o perioadă lungă de vegetație, chiar și până la 180-200 de zile de la semănare, de aceea la Gardenbio o semănăm în spațiu protejat din februarie-martie.

Preferă perioadele cu temperaturi moderate, în condiții de secetă și caniculă planta suferă, iar calitatea căpățânii este afectată.

Suportă temperaturi de până la -5 grade Celsius pentru perioade scurte, perioadele mai lungi cu temperaturi sub limita înghețului pot deterioara rădăcinile îngroșate.

Dacă plantele tinere parcurg un interval prelungit cu temperaturi între 5 și 15 grade Celsius vernalizează și emit tije florale în primul an, cultura fiind astfel compromisă. În același timp, dacă plăntuțele în fază de răsad trec printr-o perioadă scurtă cu temperaturi de peste 30 grade Celsius, riscul de vernalizare scade considerabil.

Țelina necesită un sol bogat în humus, dar și apă, mai ales în etapa tuberizării rădăcinii. Îngroșarea acesteia începe când planta dezvoltă 3-4 frunze, în lipsa apei rădăcinile se ramifică foarte mult în căutarea apei, iar căpățâna nu se dezvoltă și se depreciază.

La ferma Gardenbio asociem țelina de frunze cu tomatele, iar cea de rădăcină cu ceapa sau sfecla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.