Combatere bio dăunători și boliFloriPlante companion

Tagetele

Denumirea ei provine din mitologia greaca, Tagetes fiind unul din nepotii lui Jupiter. Exista cateva zeci de specii din familia tagetelor, originea ei vine din Mexic, Argentina. Inaltimea plantei ajunge la 20-40 cm, infloreste din luna iunie pana in octombrie si are nevoie de soare si umiditate redusa. Tagetele (craite in denumirea populara, marigold in engleza) sunt cel mai bun prieten al gradinii BIO. 

Soiurile cultivate de mine sunt French Dwarf Double Mixed si Tiger Eye. Substantele continute de tagete indeparteaza nematozii, au efect insecticid si fungicid si degaja miros neplacut pentru anumite insecte.

Tagetele se utilizeaza de diversi producatori pentru obtinerea insecticidelor BIO.

Sunt excelente plante companion pentru pepeni, rosii, ardeii, sfecla, vinete, salata, varza, ceapa, usturoi.Seminte de tageteTagetele se inmultesc foarte usor din semintele cazute pe sol de la planta

Tagete

Tagete FRENCH Tiger Eye

Tagete - plante companion

Tagete - plante companion

4 thoughts on “Tagetele

 • De ce nu adopti o pisica? Nu e nevoie sa o tii in casa. Ii faci o casuta a ei curata cu ceva sa i tina cald iarna si i dai apa si mancare buna si gata.

  Răspunde
 • Sunt excelelnte, nimic de zis, numai sa nu ai vrabii prin preajma. Am incercat si eu sa plantez, intr-un an chiar am reusit sa am cate o planta la fiecare arac…., acuma insa… vrabiile le distrug sistematic. In faza de planta mai mica o mananca de tot. De azi pe maine nu mai gasesti nimic. In faza de planta inaltuta o ciocanesc pana ii cad florile sau ii frang tulpinile. Nu stiu ce le atrage in asa de mare masura.

  Răspunde
  • Interesant ce mi-ai spus, nu am avut astfel de experiente.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.