Legume

Soiurile de dovleci cultivate în acest an

Anul trecut, când am început să cultiv primele plante în grădină, în straturile înălțate (raised beds) am plantat și vedetele toamnei – primii dovleci suspendați, soiurile Uchiki Kuri, Green Hokkaido, Blue Ballet, Spaghetti, Cinderella și Twonga. În acest an am renunțat la soiurile care nu m-au convins, cum ar fi Cinderella, Twonga și le-am păstrat pe cele care și-au câștigat un loc în grădină datorită calităților pe care le-au întrunit, cum ar fi gust, aromă, textură, culoare etc. La fel ca anul trecut și în acest sezon au fost vedete în grădină și în cuptor dovlecii Uchiki Kuri și Blue Ballet, dar pe lângă aceștia am mai testat soiuri noi.

Soiurile de dovleci cultivate în acest an sunt Small Sugar, Golden Apple, Golden Hubbard și Table Queen.

Golden Apple este un soi interesant, are dimensiunea doar cât a unui măr și culoarea portocalie, cu coaja netedă. Se pot recolta chiar când tija este încă verde, la maturitate coaja este foarte tare. Are un gust plăcut, se taie în două jumătăți și se pune la cuptor, se poate servi și umplându-se jumătățile cu ciuperci.

Small Sugar un soi heirloom (tradițional) cunoscut încă din 1860. Este un dovleac plăcintar de culoare portocaliu strălucitor și poate cântări 2-3kg.

Table Queen dovleac cu dimensiune mică, aproximativ 15 cm, culoare verde închis și cu pulpă galbenă gustoasă. Se taie în două jumătăți și se pune la cuptor.

Hubbard este un dovleac heirloom (tradițional) foarte popular, cunoscut din 1895 și se cultivă mai multe soiuri, cel din grădina mea este Golden Hubbard. Se cultivă ușor, are culoare galbenă, poate ajunge până la 3 kg, excelent pentru depozitare peste iarnă. Pulpa este portocaliu-galbenă și foarte gustoasă. Dintre toate soiurile noi de dovleci cultivate anul acesta, pot spune că Golden Hubbard este vedeta, de aceea îl recomand să-i găsiți un loc în straturi.

Dovleci suspendați Uchiki Kuri și Blue Ballet Dovleci Uchiki Kuri Dovleac Blue Ballet Dovleac Golden Hubbard Dovleac Golden Hubbard Dovleac Green Hubbard Dovleac Small Sugar Dovleci Golden Apple Dovleac Table Queen Dovleac Moschata captiv în sistemul de susținere Dovleci Small Sugar, Golden Apple, Spaghetti și dovlecei White Custard Dovlecei White Custard si Scallopini Yellow Recoltă de dovleci din grădina ecologică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.