Jurnal de gradinaLegumeToate articolele

Salata mesclun

Salata mesclun este un mix de salate de dimensiuni mici, ce s-a cultivat prima dată în Franța, la începutul secolului trecut. După anii ‘70-‘80 se regăsește în piețele și restaurantele din Europa și SUA, câștigând tot mai multă popularitate de la un an la altul.

În prezent, există o gamă mare de salate mesclun, sub diferite denumiri, ce au în componență diferite soiuri de salate, cum sunt green oakleaf, red oakleaf, green romaine, red romaine, lollo rossa, precum și rucola, baby spanac, mizuna, muștar japonez, creson sau kale.

Aceste mixuri se pot obține prin cultivarea fiecărui soi individual, apoi se amestecă după preferințe sau din mixuri de semințe prin semănare directă și recoltare. Amestecurile de semințe se realizează astfel încât varietățile de plante cultivate să prezinte un ritm uniform de dezvoltare, iar la recoltare să aibă aceleași dimensiuni.

La Gardenbio cultivăm atât primăvara, cât și toamna, mai multe tipuri de salate mesclun, cu diferite texturi, arome și culori, cum ar fi Ovation (muștar roșu, mizuna, tatsoi, kale și arugula), Encore (green oakleaf, red oakleaf, green romaine, red romaine, red leaf și salată bibb), Five Star (green oakleaf, red oakleaf, red romaine, salate cu frunze verzi și roșii) sau Kalebration (mix de kale).

O caracteristică importantă pentru salatele mesclun o reprezintă faptul că se pot recolta chiar și de 2-4 ori, după fiecare recoltare ele se vor regenera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.