Fructe

S-a copt primul pepene galben Honeydew Green Flesh

Lucrand astazi prin sera, am avut placuta surpriza, dupa lungi asteptari, sa gasesc primul pepene galben organic Honeydew Green Flesh cazut pe sol, din cele trei bucati suspendate. Asa cum am mai scris in articolul anterior despre pepenii galbeni, acest soi a fost singurul care inca nu s-a copt si asteptam cu nerabdare sa-i simt gustul si aroma.

Cand l-am luat in mana, prima impresia care mi-a oferit-o a fost sa constat coaja fina si catifelata de culoare alb laptos spre crem. Primul pepene copt Honeydew Green Flesh a avut o greutate de 2 kg.

Insa, supriza cea mai mare a fost cand l-am taiat felii si l-am gustat. Este cred cel mai delicios pepene galben pe care l-am cunoscut pana acum. Pulpa este de culoare alb spre verzui, foarte zemoasa, dulce, cu aroma de miere si se poate consuma pana la coaja (poate chiar si coaja este gustoasa, nu am incercat-o :).

Anul viitor, pepenele galben Honeydew Green Flesh cu siguranta va avea un loc de cinste in gradina,  fiind de acum preferatul meu. Voi incerca sa-l cultiv si afara in strat (anul acesta l-am cultivat doar in sera) si sper sa ajunga la maturitate inainte de primul inghet, deoarece este un soi mai pretentios si se preteaza in zonele semiaride si calduroase.

Pepenele galben Honeydew Green Flesh are nevoie de un sol bogat in nutrienti, in special fosfor si potasiu, bine drenat si un pH de 6,0-6,8. Pentru a obtine un fruct mai aromat, pepenii au nevoie de o cantitate moderata de apa si chiar scazuta in timpul dezvoltarii fructelor.

Se poate semana in interior la 2-3 saptamani inainte de ultimul inghet sau direct afara dupa ultimul inghet. Pentru a se dezvolta si fructele sa ajunga la maturitate,  pepenele galben Honeydew Green Flesh are nevoie de caldura din belsug.

Pepene galben Honeydew Green Flesh

Felii delicioase de pepene galben Honeydew Green FleshPulpa foarte zemoasa si dulce a pepenelui galben Honeydew Green FleshPepene galben Honeydew Green Flesh, dovleci Green Hokkaido si Uchiki KuriSi coaja iti vine sa o mananci :)

2 thoughts on “S-a copt primul pepene galben Honeydew Green Flesh

  • hm, pepenii Honeydeew sunt un deliciu !!!

    Răspunde
  • hm, pepenii Honeydeew sunt un deliciu !!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.