Pepeni galbeni delicioși
Asa cum am mai scris in articolul Pepeni galbeni suspendati, soiurile organice pe care le-am cultivat sunt: Troubadour, Honey Green Flesh si Ambrosia. M-am bucurat de la sfarsitul lunii iunie de pepenii galbeni Troubadour si Ambrosia, cultivati in sera, iar din luna iulie acestia s-au copt si in straturile de afara. Au nevoie de soare mult, caldura si un sol foarte bogat in nutrienti.
Soiul Honey Green Flesh l-am plantat numai in sera, dar acesti pepeni inca nici acum nu s-au copt pentru a fi culesi. Se pare ca au nevoie de o perioada mai lunga de maturizare.
Pepenele galben Ambrosia are o coaja mai texturata, seminte mici, pulpa fructului de culoare portocalie si mai consistenta, este dulce si aromat, fructul rotund cu diametrul de 14-16 cm si o greutate de 1,5 – 2,5 kg. Ajunge la maturitate in 80-100 zile.
Soiul Troubadour are forma rotunda, coaja fina, moale, pulpa mai zemoasa, ajunge pana la 1 kg. Este un soi rezistent la ciuperca Fusarium.
Desi inca nu l-am gustat, pentru a confirma descrierea producatorului de seminte, soiul Honey Green Flesh este un pepene cu o forma ovala, coaja foarte neteda, pulpa fructului de culoare verzuie, foarte delicios, dulce, suculent, dimensiuni mari, ajunge la greutati de 2-3 kg. Se coace mai tarziu, in septembrie – octombrie. Am cateva bucati in sera care astept cu nerabdare sa-i culeg.