Flori

Lacrima Domnului

Lacrima Domnului sau Cerceii Doamnei (lat. Dicentra spectabilis) este o planta nepretentioasa si eleganta ce face flori in forma de inima plangatoare, de culoare roz, rosu sau alb. Creste in flora spontana din Siberia, nordul Chinei, Coreea, Japonia si  a ajuns in Europa prin Anglia in 1840, adusa de botanistul scotian Robert Fortune.

Este o planta perena ce infloreste din luna mai pana la sfarsitul lunii iunie (uneori poate sa apara al-2 lea val de inflorire la inceputul toamnei)  si atinge o inaltime de 60-90 cm.

Intr-un climat umed si rece va creste bine in plin soare, dar in climate mai calde si mai uscate este nevoie de umbra sau semiumbra si umezeala.

Are nevoie de un sol bogat, afanat, trebuie ferita de vant si nu suporta uscaciunea prelungita din vara. Este recomandat sa se mulceasca pe timpul verii in jurul plantei pentru a se mentine umezeala in sol.

Se inmulteste prin divizarea tufei sau prin butasire in primavara. Inmultirea prin seminte este mai dificila, deoarece semintele au nevoie dupa recoltare de o perioada de postmaturare intr-un strat de nisip, la temperatura de 1-2 grade Celsius, din toamna pana in primavara. Rasarirea dureaza 1-2 luni la 15-16 grade Celsius.

Uneori afidele, melci si limacsii se hranesc cu frunzele acestei plante.

Datorita continutului de alcaloizi, contactul cu planta poate provoca iritarea pielii la unele persoane mai sensibile.

Frumusetea acestei plante a fost recompensata cu premiul Garden Merit de catre Royal Horticultural Society.

Lacrima Domnului - dicentra spectabilis Lacrima Domnului - dicentra spectabilis

Lacrima Domnului - dicentra spectabilis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.