Jurnal de gradina

Grădina în decor hibernal

După o absența destul de îndelungată, iată că revin cu un nou articol pe blog, în care vă prezint grădina în luna ianuarie, într-un decor hibernal superb.

Până la sfârșitul lunii decembrie am avut parte de o iarnă blândă, fără zăpadă și cu temperaturi mai mult decât generoase pentru această perioadă a anului. Astfel, m-am bucurat în grădină  până la sfârșitul anului de mai multe legume proaspete din straturi, cum ar fi sfeclă roșie, morcovi, țelină, varză, kale, spanac, ridichi de iarnă, salată etc. Însă, din luna ianuarie, gerurile de peste noapte precum și zăpada așternută peste straturi, au transformat grădina într-un decor frumos și interesant dar cu mai puține legume. Au rezistat la temperaturi de -15 ° C spanacul, kalele Nero di Toscana  cu frunzele verde închis  şi soiul Red Curled, care după ger și-a transformat culoarea frunzelor într-un roșu-violaceu intens. De asemenea, a suportat temperaturile scăzute și soiul de varză de iarnă Savoy, un soi nou pe care l-am cultivat în această toamnă.

Deși straturile de afară așteaptă venirea primăverii, în seră pot spune că am început deja sezonul de grădinărit din acest an. Aici am cultivat în straturi gulii Noriko și Azur Star, fasole Fava Super Aquadulce, mazăre Karina, usturoi Flavour, ceapă semințe Rijnsburger pentru arpagic, ceapă arpagic White Lisbon, usturoi Flavour, soiurile de iarnă de conopidă mov Purple Cape și brocoli Westerlander Winter, salată Navarra și Pak-choi. De asemenea, am pus și primele răsaduri într-o miniseră încălzită și lumină suplimentară de la o lampă cu leduri, unde am semănat legumele timpurii pentru seră – câte 5 bucăți de vinete, roșii, ardei, pepeni galbeni și castraveți. Sper din luna aprilie să recoltez în seră din aceste trufandale. 

La mijlocul lunii ianuarie am pregătit și primul strat pentru răsaduri în pat cald, unde am semănat deja primele semințe de legume.

Grădina iarna Decor hibernal Iarba de pampas

Straturile din grădină în așteptarea primăverii Straturile raised beds acoperite cu zăpadă Gradina iarna Stupii cu albine Stratul cu varza de iarnă soiul Savoy Salvia și kalele Red Curled și Nero di Toscana au supraviețuit temperaturilor foarte scăzute Grădina iarna 3 pițigoi (parus major) se odihnesc pe cireș si un pițigoi albastru (parus caeruleus) se hrănește cu semințe

Sera în luna ianuarie Straturile din sera cu gulii, pack-choi, brocoli, usturoi, fasole fava, salata, ceapa și stratul cu răsaduri Sera în luna ianuarie Stratul cu salata Navarra, conopidă Purple Cape și ceapă Rijnsburger pentru arpagic Ceapă White Lisbon
Fasole Fava Super Aquadulce și usturoi Flavour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.