Legume

Ce legume am mai semănat prin grădină

Desi am crezut ca in luna august ii cam tarziu pentru a mai semana ceva, mai ales legume care sunt semanate primavara (sfecla rosie, morcovii), unele in rasaduri (gulii), am incercat totusi sa vad daca ce am semanat la sfarsitul verii va ajunge la maturitate inainte de primul inghet. 

Dupa ce am eliberat in august cateva straturi, de unde am recoltat cartofi, ceapa, arpagic, am pus vreo 10 cm de compost  si am semanat pentru o noua recolta de toamna.

Udarea regulata prin sistemul de udare prin picurare, precum si zilele calduroase si insorite din septembrie, au ajutat ca plantele sa se dezvolte foarte repede.

Iata ce legume am mai semanat prin gradina:

Afara in strat

– Morcovi soiurile organice Flake, Amsterdam Forcing si Berlicum

– Varza chinezeasca organica Green Rocket F1

– Ridichi de toamna organice Minowave, Giant of Sicily, China Rose 

In sera

– Gulii organice, aceleasi soiuri ce le-am plantat din rasaduri si in primavara Noriko, Olivia F1, Azur Star, mai putin Superschmelz. In postarea anterioara despre gulii am dat mai multe detalii despre aceste soiuri.

– Sfecla rosie organica Egyptian Turnip Rooted si Detroit Globe.

Asa cum se vede in poze, plantele semanate pe la inceputul lunii august au crescut foarte bine, la inceputul lunii septembrie am cules deja ridichiile de toamna. Pana la sfarsitul lunii voi putea recolta gulii, iar din octombrie varza chinezeasca, morcovii si sfecla rosie.

A rasarit prima gulie

Guliile au rasarit foarte repede Guliile Olivia F1 la inceput de septembrie Gulie Olivia F1 la mijlocul lunii septembrie Rasare sfecla rosie semanata in august

Sfecla rosie in sera semanata in august

Sfecla rosie dupa o luna de la semanare Sfecla rosie in septembrie, dupa o luna de la semanare Varza chinezeasca Green Rocket F1 - creste foarte repede si se poate semana si mai tarziu, spre toamnaMorcovii semanati in august in stratul de afara au crescut repedeRidichi China Rose, Minowave si Giant of SicilyRidichi China Rose, Minowave si Giant of SicilyRidichi de toamna

4 thoughts on “Ce legume am mai semănat prin grădină

  • Buna ziua,
    As dori si eu seminte de sfecla rosie egyptian turnip. Cum le-as putea procura, va rog? Multumesc.
    Doamne-ajuta!

    Răspunde
  • Superb arata toate si mi-ai facut o pofta grozava de verdeturi. Eu doar acum ma pregatesc sa plantez asa ceva in gradina, la mine vara e prea fierbinte ca sa reziste plantutele tinere in straturi. Bravo, pentru perseverenta !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.