LegumeToate articolele

Castraveții Suyo Long

De mai mulți ani, cultivăm cu succes castraveții Suyo Long, unul dintre soiurile favorite, datorită în primul rând faptului că nu devin amari la maturitate. Castraveții Suyo Long sunt o varietate cărora le lipsește compusul cucurbitacin, ce conferă altor soiuri gustul amar. Acest compus chimic este produs pe cale naturală de castraveți, fiind o armă de apărare împotriva dăunătorilor, gustul amar descurajând în special ierbivorele. Însă, soiurile fără cucurbitacin tind să fie mai dulci și să aibă coaja mai subțire decât alte soiuri.

Ating o lungime de până la 50 cm, au o textură crocantă, iar coaja este de culoare verde închis și subțire. Spre deosebire de castraveții din supermarket, tratați cu chimicale, noi îi consumăm cu coajă, beneficiind astfel de conținutul ridicat de fibre și vitamine.

Castraveții Suyo Long au un conținut ridicat de vitaminele A, B și C, precum și calciu, magneziu, potasiu, fosfor și zinc.

La Gardenbio îi cultivăm pe verticală, prin palisare cu ață, în mod natural cresc sub forme mai ciudate, în bucle.

Au un randament mare, sunt foarte productivi, recoltăm până la sfârșitul toamnei (în spațiu protejat) și prezintă rezistență ridicată la boli, fiind recomandați pentru cei ce doresc să cultive ecologic, fără chimicale.

Se pot păstra până la o săptămână în frigider și se consumă cruzi sau sub formă de murături.

Soiul Suyo Long este unul dintre cele mai vechi soiuri (heirloom) din lume, se cultivă din anul 100 î.Hr. în nordul Chinei, fiind folosit în medicina tradițională chineză pentru proprietățile vindecătoare, calmante și pentru curățarea organismului de toxine.

În prezent Suyo Long este foarte popular și se consumă în China și Japonia.

Semințele, certificate ecologic, le comandăm de la https://www.johnnyseeds.com/

Mai multe informații, despre cum cultivăm castraveții, găsiți pe platforma noastră de cursuri online https://gardenbiocursuri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.