Legume

Cartofi Cosmos și Maria Bard

Ieri am recoltat al 2-lea strat de cartofi bio. Primul l-am cules acum 2 saptamani, unde am avut cartofi Novella.

Soiurile organice, recoltate dintr-un strat raised bed, au fost cartofi Cosmos si Maria Bard. La bilonare (umplere) am pus compost din belsug, iar rezultatul se vede in poze: cartofi gigant.

Cartofii de samanta organici au fost livrati de Asociatia Producatorilor Ecologici din Scotia si Asociatia Soil. Cartofii sunt supusi unor reglementari de calitate si control al bolilor in conformitate cu standardele din Anglia DEFRA ( Departamentul Pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale) si din Scotia (Agentia de Stiinte Agricole din Scotia).

Cartofii Cosmos sunt rezistenti la boli, tolereaza bine seceta, ideali copti sau prajiti. Soiul Maria Bard este foarte popular in Marea Britanie pentru calitatile sale si a fost introdus in piata din 1972.

De asemenea, cartofii nu au fost vizitati de gandacul de Colorado, probabil calitatea semintei de cartofi a avut un rol important sau datorita faptului ca in straturile de cartofi am plantat cateva tufe de hrean -acesta se spune ca alunga daunatorii cartofilor. Ca si companion am plantat pe 1/3 din strat arpagic, iar in curand voi recolta si ceapa.

Cartofi Cosmos si Maria Bard

Cartofi Cosmos si Maria BardCartofi Maria BardCartofi Maria Bard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.