Legume

Ardeii Yellow Monster

Dacă anul trecut, dintre soiurile de ardei cultivate vedeta a fost Jubilanska, în acest sezon soiul de ardei gras Yellow Monster a fost de departe cel care m-a impresionat. Deși de pe o plantă am recoltat 5-6 ardei, comparativ cu 15-20 la alte soiuri, aceștia sunt uriași, cu dimensiuni ce ating 15-20 cm și o greutate de 300-400 gr. Din culoarea verde, ardeii capătă la maturitate un galben strălucitor, sunt foarte gustoși, au o pulpă suculentă și crocantă, cu grosimea de aproximativ 10 milimetri.

Am semănat răsadurile în ianuarie și primii ardei ajunși la maturitate, cu o culoare superbă, i-am recoltat în august. Pot spune cu certitudine că Yellow Monster și-a câștigat un binemeritat loc în grădina mea pentru următorii ani și îl voi trece la categoria soiuri de colecție.

Un alt soi interesant din grădină este Quadrato d’Asti Rosso, soi tradițional italian, de culoare roșu strălucitor, dimensiuni mari, cu un gust delicios și un randament foarte bun.

Celelalte soiuri de ardei cultivate sunt Jimmy Nardello Italian, White Lakes, Marconi Rossa, Sweet Nardello.

Habanero Orange și De Cayenne au fost ardeii iuți cultivați anul acesta. Dacă anul trecut Ring de Fire și De Bresse i-am considerat ardei foarte iuți cu 70.000-85.000 unități Scoville, Habanero Orange este mult mai iute, cu 150.000 – 325.000 unități Scoville, dar departe de Bhut Jolokia Chocolate, care are între 800.000 și 1.000.000 de unități Scoville.

Plantele au fost sănătoase, viguroase, iar recolta de ardei din acest an mai mult decât generoasă,  suficientă pentru zacuscă, ardei copți și alte bunătăți pentru pus pe iarnă.

Primele răsaduri de ardei Yellow Monster

Ardei Yellow Monster 2 bucăți de 661 grame ! Ardei Yellow Monster Ardei Yellow Monster, Jimmy Nardello Italian, Marconi Rossa Ardei Yellow Monster, Quadrato d' Asti Rosso, De Cayenne, Habanero Orange, White Lakes
Ardei Jimmy Nardello Italian, Quadrato d' Asti Rosso, De Cayenne și Habanero Orange Ardei Jubilanska Ardei Yellow Monster Ardei Habanero Orange și vinete Antigua Ardei Marconi Rosa Ardei Jimmy Nardello Italian Ardei Jubilanska în grădina de la țară Ardei Jubilanska și quinoa în grădina de la țară

4 thoughts on “Ardeii Yellow Monster

  • Buna ziua. Ardeii semanati in ianuarie cand i-ati scos in camp? I-ati repicat pana la plantare? Va multumesc.

    Răspunde
    • Da, i-am repicat în ghivece mici înainte de plantare. La sfârșitul lunii aprilie am plantat răsadurile în straturile din grădină. Am scris un articol despre cum mi-am făcut răsadnița, îl puteți citi aici http://gardenbio.ro/primele-rasaduri .

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.