Pepeni galbeni delicioși

Asa cum am mai scris in articolul Pepeni galbeni suspendati, soiurile organice pe care le-am cultivat sunt: Troubadour, Honey Green Flesh si Ambrosia. M-am bucurat de la sfarsitul lunii iunie de pepenii galbeni Troubadour si Ambrosia, cultivati in sera, iar din luna iulie acestia s-au copt si in straturile de afara. Au nevoie de soare mult, caldura si un sol foarte bogat in nutrienti.  

Soiul Honey Green Flesh l-am plantat numai in sera, dar acesti pepeni inca nici acum nu s-au copt pentru a fi culesi. Se pare ca au nevoie de o perioada mai lunga de maturizare.

Pepenele galben Ambrosia are o coaja mai texturata, seminte mici, pulpa fructului de culoare portocalie si mai consistenta, este dulce si aromat, fructul  rotund cu diametrul de 14-16 cm si o greutate de 1,5 – 2,5 kg. Ajunge la maturitate in 80-100 zile.

Soiul Troubadour are forma rotunda, coaja fina, moale, pulpa mai zemoasa, ajunge pana la 1 kg. Este un soi rezistent la ciuperca Fusarium.

Desi inca nu l-am gustat, pentru a confirma descrierea producatorului de seminte, soiul Honey Green Flesh este un pepene cu o forma ovala, coaja foarte neteda, pulpa fructului de culoare verzuie, foarte delicios, dulce, suculent, dimensiuni mari, ajunge la greutati de 2-3 kg. Se coace mai tarziu, in septembrie – octombrie. Am cateva bucati in sera care astept cu nerabdare sa-i culeg.

Pepeni galbeni Troubadour si Ambrosia

Pepene galben TroubadourPepene galben AmbrosiaPepeni galbeni Troubadour si Ambrosia alaturi de un dovleac CinderellaDesi e 10 septembrie, vremea buna de afara ajuta pepenii gabeni sa creascaPepeni galbeni Honey Green Flesh mult asteptati sa ajunga la maturitate in seraPepene galben Honey Green FleshUn alt soi de pepene galbenPepeni galbeni buni de cules :)Pepeni galbeni in strat raised bed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »